• Mercat d'antiguitats
  • Automercat
  • Tastanoia
  • Fira de Reis
  • Maqpaper
  • Bstim
  • Aerosport
  • FirAnoia
  • Energètica

Compte enrere Aerosport 2015

L’Aeròdrom d’Igualada-Òdena (Barcelona) es prepara per acollir un any més Aerosport, el certamen de l’aeronàutica esportiva, corporativa i de serveis dirigida a amants i professionals del sector, un esdeveniment que cada any acull a milers de visitants durant un cap de setmana i que aquest anys se celebrarà l’últim cap de setmana de maig, concretament el 30 i 31 de maig.

En aquesta 23 edició, l’organització espera sorprendre al públic amb un ampli programa de novetats, tant en el cel com a la terra, és a dir, l’espectador tindrà espectacle assegurat tant si mira al cel com si passeja pel recinte, a la zona d’expositors, a la sala de conferències, a la sala d’exposicions, a les àrees de descans i diversió per a la famílies…

Els profesionals de vol a motor, ultralleugers, vol a vela, motovelers, paramotor, helicòpters, escoles de pilots, aeroclubs i empreses de complements i accessoris aeronàutics es concentraran a l’Aeròdrom d’Igualada-Òdena (sortida 557 de la A2) durant dos dies de frenètica activitat aèria i de contactes de negoci, un espai on trobaran des de les últimes novetats del sector fins a un mercat de segona mà.

Aerosport és un esdeveniment obert al públic, que fomenta els contactes entre professionals i aficionats de l’aeronàutica i dóna a conèixer, als no iniciats, un món de nous esports d’aventura. Aerosport és, també, un punt de referència inequívoc d’un sector industrial creixent i és, alhora, una eina per potenciar indústries alternatives, que dóna motiu a la creació d’entitats relacionades amb el món de l’esport aeri.

Així durant tot un cap de setmana, Aerosport reuneix totes les modalitats de l’aviació esportiva i lleugera, amb l’atractiu afegit que el públic assistent pot participar activament en els diversos actes programats, entre ells la desena edició de la Trikerada, trobada de Trikes.

Els expositors
Una trentena d’empreses ja han confirmat la seva participació, així podrem trobar noms com Aeroplans Blaus, Aeroclub Barcelona-Sabadell, Aerocinca, Deltacat, Aviasport, Sky Planes, Topwing Industries, Tlspain, Tecnam Air, Aeroports de Catalunya, L’Aeroteca, Avion i Piloto, Vol Vinaros, Aircrafttech, Helipistas, Coptering , Aerovelgavia, Wingmaster, Gespasa, Club Aeronautic Vol Rasant, Wavenet, Aircatfly, Sport Pilots, Aerodesign, Chsitau Adventours, Mcavionics, Simtech Design, Dreamair, Gulf Cosat Avionics Europe, Camins de Vent… Per estar presents a Aerosport amb un estand només cal posar-se en contacte amb Fira d’Igualada que també s’encarrega de cobrir les necessitats que hi hagi en matèria de mobiliari de lloguer.

L’espai
L’aeròdrom Igualada – Òdena (41º 35′ 30″ N – 01º 37′ 33″ es transforma per acollir naus, pilots i empreses de tot el món durant aquests dies. L’espai disposa d’una pista asfaltada de 900 metres de longitud i una altra de paral·lela de les mateixes dimensions, d’herba. Té una superfície de més de 7.000 m2 d’hangars, alguns habilitats per a l’ocasió que donen cabuda a la gairebé totalitat dels expositors que pel producte que porten requereix situar-los en un lloc tancat.

La resta d’expositors, bàsicament els que porten avions, ultralleugers, helicòpters….i aparells de grans dimensions, es col·loquen al llarg de la pista en carpes individuals.

Serveis complementaris
Aerosport compte, també, amb un pàrquing per a aeronaus i amb una gasolinera per proveir els avions. Durant la celebració d’Aerosport, l’entitat organitzadora, Fira d’ Igualada, brinda l’oportunitat a aquells visitants que tenen un mitjà de transport aeri, d’arribar a través de l’aire. Així mateix, té un ampli aparcament de cotxes.

Un altre dels serveis complementaris que s’ofereixen és un aparador de segona mà. Per a totes aquelles empreses i particulars que estiguin interessats, Aerosport posa a la seva disposició un espai de compra-venda de naus i material aeronàutic amb una pantalla geganta que projectarà les imatges amb els anuncis que vulguin aparèixer.

Convocatòria
Aerosport obrirà portes tot el cap de setmana, dissabte 30 de 10 del matí a les 7 de la tarda i diumenge 31 de les 10 del matí a les 3 de la tarda.
Fira d’Igualada facilita la gestió de l’allotjament a tots aquells pilots, expositors i visitants que ho necessitin i que es posin en contacte amb l’entitat. Hi ha hotels assequibles a les poblacions més properes al camp d’aviació a pesar que hi ha pilots que prefereixen allotjar-se en el mateix cap amb una tenda de campanya prop de la seva aeronau.

Col·laboracions i patrocinis
Aquest certamen d’aeronàutica esportiva és un dels esdeveniments més ambiciosos i de més èxit que organitza Fira d’Igualada, juntament amb la col·laboració i el suport dels ajuntaments d’Igualada i Òdena, la Diputació de Barcelona i Aeroports de Catalunya.
Aerosport explica també amb la col·laboració i l’ajuda de diverses entitats com la Federació Aèria Catalana, la revista Avión y Piloto, el Club de Vol a Vela, L’Aeroclub Igualada – Òdena i Laminar Air que fan possible cada any que Aerosport sigui tot un èxit.