Comunicats / Fitxa / Dossier
Premsa
Dossier 2002

 

Maq&punt supera satisfactòriament totes les expectatives previstes pels expositors i la mateixa organització.

Els dies 24, 25 i 26 d’octubre va tenir lloc a Igualada la 6a edició de la Fira Maq&punt, mostra de maquinaria i accessoris per a gènere de punt, que tot i les dificultats que semblava que passes el sector tèxtil, la fira va obtenir uns resultats molt positius.

Malgrat no tenir els percentatges de procedències de visitants, segons fonts dels mateixos expositors tot sembla indicar que hi ha hagut un augment important de visitants de fora de Catalunya. En quant al nombre, ha sigut similar al de l’última edició, més de 2000.

L’esforç que s’ha fet des de l’Ajuntament d’Igualada per dotar d’un nou espai aquest esdeveniment, al polígon industrial de les Comes, és important ja que s’ha pogut dotar dels serveis adequats tant als expositors com als visitants.

Maq&punt, es la única fira que es convoca a Espanya en aquesta especialitat dins del sector del gènere de punt i classificada com a tercera fira a nivell Europeu dins d’aquest sector.

La fira maq&punt, de caràcter biennal, va presentar diferents subsectors com les tricotoses rectilínies, accessoris per les maquines i pel gènere de punt, disseny per ordinador, etiquetatge, màquines de confecció, maquinaria d’acabats tèxtils, maquines de brodar i de cosir. La maquinaria exposada prové d’arreu de la geografia mundial: Alemanya, Bèlgica, Corea, Estats Units, Portugal, Itàlia, Japó, Suècia, Suïssa, Taiwan...

El Saló va ser inaugurat el dia 24 d’octubre pel Ministre de Ciència i Tecnologia, Josep Piqué. Hi van participar 36 expositors que representaven més de 80 marques. La Fira tenia enguany una superfície de 5000m2, 3000m2 útils.

Aquest any a Maq&punt se li va afegir una part tècnica, per aquest motiu junt amb la col·laboració de la Agrupació Comarcal de Fabricants de Gènere de Punt, FAGEPI i la Fundació FITEX s’ha creat un espai anomenat Saló del Coneixement. El Saló del Coneixement va ser pensat per potenciar la organització de sessions de treball sobre temàtiques concretes com, la peça sense costures, agendes inalàmbriques, comerç electrònic, compra agregada, prevenció de riscos...Totes les ponències van tenir una bona acceptació.