Comunicats / Fitxa / Dossier
Premsa
Comunicats

FEBRER - 2005

Fira d’Igualada aglutina esforços amb Expomatex i La Mostra

De l'1 al 5 de febrer es va celebrar al recinte Gran Via-M2 de Fira de Barcelona una nova edició de la fira Maq&punt, saló de la maquinària i els accessoris per a gènere de punt organitzada per Fira d’Igualada, que per aquesta edició es va unir a la fira Expomatex, fira internacional de la maquinària tèxtil, i a La Mostra, mostra internacional de la maquinària per a la confecció.

Fira d’Igualada considera que va ser un encert la decisió d’aglutinar esforços amb Expomatex i La Mostra ja que per si soles, no haurien tingut la rellevància necessària i d’aquesta manera es va poder presentar conjuntament una oferta molt més amplia.

A la inauguració de la Fira van assistir-hi en representació de Fira d’Igualada, el seu president, Sr. Pere Carles, i el Sr. Josep Vallès, president de la Cambra de Comerç a la delegació de l’Anoia. Ambdós van acompanyar, conjuntament amb l’Alcalde d’Igualada Sr. Jordi Aymamí al ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, José Montilla en la seva visita al saló el dissabte dia 5.  

A la fira van participar-hi tres empreses igualadines que disposaven d’estand propi: Fitex , Intarex i Grup Air.

Fitex, a banda de ser-hi present mostrant i presentant els serveis de formació, els projectes de recerca i l’assessorament que ofereix a les empreses en eines de simulació, va organitzar, divendres al matí, les jornades tècniques en les que van participar-hi l’Agrupació Espanyola del Gènere de punto, CETEMMSA i l’Escola Enginyeria de Canet.

Intarex, va presentar la darrera versió de la suit de programes FMODA, aplicació especialitzada en el sector de la moda en totes les seves variants. La Suit Fmoda es composa del ERP gestió Integral per producció, comercial, compres; BOUTIQUE i central de botigues per gestionar de manera centralitzada una Xarxa de Punts de Venda, WEB FMODA per donar servei als clients mitjançant internet, FMOBIL per els representants, tecnologia WAP i un servei de consultors especialitzats en el sector.

Grup Air, va presentar equipaments i instal·lacions d’aire comprimit que es caracteritzen per la preservació del medi ambient ja que garanteixen puresa de l'aire i estalvi energètic.

Les altres empreses presents a maq&punt eren Tecnipunto, Layret Maquinaria i Agujas i Comercial Tèxtil Arbitex.

Cal destacar també la participació igualadina, en motiu de presentació d’una impressora digital tèxtil de gran format per l’estampació directe de teixits sintètics amb tecnologia de secat per rajos ultraviolats. Aquest projecte ha estat desenvolupat a Manufactures CIB d’Igualada i l’igualadina Thais Castells, ha estat l’enginyera responsable de dur-lo a terme.

En l’apartat de la maquinària per a la confecció també va ser-hi present l’empresa igualadina Oteman.

Fira d’Igualada, d’aquí dos anys té previst tornar a acollir a Igualada una nova edició de maq&punt i que coincidint amb l’opinió de Fira de Barcelona i experts del sector, que consideren que llavors el sector estarà en una situació molt més estabilitzada i on hi haurà un augment de demanda de maquinària de tecnologia punta.