Comunicats / Fitxa / Dossier
Premsa
Comunicats

JUNY - 2004

El sector de la maquinària tèxtil tindrà a Barcelona la plataforma firal més gran de la mediterrània

  • Maq&Punt, saló de la maquinària i els accessoris per a gènere de punt, s’uneix a Expomatex, fira internacional de la maquinaria tèxtil, i a La Mostra, mostra internacional de la maquinaria per a la confecció, en el que serà el saló del sector més important de la Mediterrània
  • La unió dels tres salons suposa un pas més en la creació d’una plataforma firal forta per ajudar al sector tèxtil a establir les bases d’un únic i sòlid plantejament estratègic davant l’actual situació del mercat
  • El saló se celebrarà de l’1 al 5 de febrer de 2005 al recinte Gran Via-M2 de Fira de Barcelona
  • Aquesta plataforma firal presentarà la candidatura per acollir, l’any 2011, l’ITMA, la fira de maquinària textil més gran del món

Fira d’Igualada, organitzadora de MAQ&PUNT, la mostra de maquinària i accessoris per a gènere de punt, i Fira de Barcelona, responsable d’EXPOMATEX, la fira internacional de la maquinaria tèxtil, i de LA MOSTRA, mostra internacional de la maquinària per a la confecció, han arribat a un acord per celebrar conjuntament aquestes tres cites firals de l’1 al 5 de febrer de 2005 al recinte Gran Via-M2 de Fira de Barcelona.

Amb aquest acord Fira de Barcelona i Fira d’Igualada, sumen esforços per poder presentar l’oferta més àmplia possible i consolidar la cita més important del sector de la maquinaria tèxtil de l’Arc Mediterrani. D’altra banda, es continua la línia engegada amb la unió d’EXPOMATEX i LA MOSTRA per crear una plataforma firal integradora i oberta a tots els àmbits del sector de la tecnologia tèxtil i, d’aquesta manera, actuar de manera unitària a favor dels interessos del sector.

Per Fira de Barcelona, la incorporació de MAQ&PUNT, que ocuparà un espai diferenciat de 1.500 m2 nets dins EXPOMATEX, suposa l’ampliació d’un sector amb escassa presència fins ara, el de la maquinària i els accessoris per a gènere de punt. D’altra banda les nombroses sinèrgies que existeixen entre els tres salons afavorirà l’atracció de professionals, tant nacionals com estrangers, i farà més profitosa la seva visita.

En total seran, aproximadament, uns 22.000 m2 nets dedicats a les últimes novetats tecnològiques en maquinària tèxtil, de punt i per a la confecció. La convocatòria ofereix la possibilitat als professionals de trobar una de les claus per fer front a l’impuls que estan prenent els nous mercats emergents: la innovació. Oferir productes de més qualitat i incrementar la flexibilitat en la cadena de producció son dues de les claus per competir amb els baixos preus.

Setmana Internacional de la Tecnologia Tèxtil de la Mediterrània

MAQ&PUNT, que celebrarà la seva 7a edició, és l’única fira que es convoca a Espanya en aquesta especialitat dins del sector del gènere de punt i està classificada com a tercera fira a nivell europeu. EXPOMATEX, que celebrarà la seva 14a edició, està consolidada com la fira líder del sector de la maquinària tèxtil a Espanya i com a referent a nivell internacional. Finalment, la 13a edició de LA MOSTRA té com a principal objectiu consolidar-se com a punt de referència de tots els professionals de la confecció tèxtil per reafirmar el seu liderat a nivell nacional.

La unió d’aquestes tres fires tindrà com a resultat la cita més gran del sector tèxtil a la Mediterrània, una cita que l’any 2011 aspira a ser seu de l’ITMA, la major fira mundial de maquinària tèxtil que se celebra 4 anys i de caràcter itinerant. L’ITMA la convoca CEMATEX (European Committee of Textile Machinery Manufacturers), organisme que reuneix a les principals associacions de fabricants de maquinària tèxtil de Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Holanda, Espanya, Suècia, Suïssa i Gran Bretanya.

Maq&Punt es un saló de Fira d’Igualada, entitat que neix l'any 1951 amb la finalitat de fomentar fires, mercats, festes i potenciar el comerç i la indústria d'Igualada i la seva comarca. Expomatex y La Mostra son dos salons de Fira de Barcelona, l’entitat organitzadora de fires de caràcter industrial y professional líder a España i una de quatre primeres d’Europa pel que fa a nombre d’esdeveniments.

Barcelona, 15 de juny de 2004