• Mercat d'antiguitats
  • Automercat
  • Tastanoia
  • Fira de Reis
  • Maqpaper
  • Bstim
  • Aerosport
  • FirAnoia
  • Energètica

Obre les portes la fira Maqpaper, única fira del sector paperer a l’Estat

 

Ø  Durant dos dies hi exposen 242 marques referents del sector a arreu d’Europa

Ø  Simultàniament se celebra la Fira-Congrés Energètica, centrada en l’autoconsum

Obren les portes les fires internacionals Maqpaper i Energètica, que reuneixen durant dos dies a Igualada subministradors per a la indústria de la cel·lulosa, el paper i el cartró ondulat d’arreu de l’Estat, així com els màxims experts del sector energètic, molt relacionat amb la indústria paperera. Maqpaper és l’única fira de­dicada al sector paperer i compta amb la presència de les principals marques com ara Voith Paper, Metso, Ferpal, Andritz, Basalan, Nalco espanyola, Celpap, Valmet, Porteca Paper o Bellmer.

Després de nou edicions, la fira Maqpaper s’ha convertit ja en un espai de trobada referent del sector per a crear sinèrgies i establir nous contactes amb potencials clients i proveïdors. Entre les més de 200 marques exposades, hi ha empreses de maquinària, accessoris, vestidures, productes químics, tintes, tallers, enginyeria i medi ambient, i entre els visitants hi ha responsables de producció, qualitat i laboratori de les principals indústries del sector.

L’acte inaugural d’aquest dimecres ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el president de Fira d’Igualada, Joan Domènech i la directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Núria Betriu. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha volgut destacar la importància històrica del sector paperer a l’Anoia i l’aposta “inequívocament industrialista del govern” que ha de facilitar les eines perquè les empreses guanyin competitivitat. Per la seva banda, el president de Fira d’Igualada Joan Domènech ha apuntat que la fira Maqpaper representa un punt de trobada per a la indústria paperera i ha destacat que “en aqueta edició s’ha creat una sinergia especial amb el congrés Energètica, un complement ideal”. Finalment, Núria Betriu, directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha posat èmfasi en el fet que “Catalunya és una de les zones amb més implantació paperera de l’Estat espanyol i representa un 28% del volum de negoci del total de l’Estat”. Betriu ha destacat que és fonamental que les empreses comptin amb instruments per impulsar la innovació i la internacionalització. “ACCIÓ continuarà treballant i apostant pel teixit empresarial català a través d’instruments com els programes d’impuls dels 7 àmbits industrials de l’Estratègia Industrial”, ha declarat Betriu.

En  aquesta edició, la Fira compta amb un espai dedicat a tallers i conferències sobre les darreres novetats sectorials, i es fa un balanç de l’estat del sector i de les noves tendèn­cies en el consum del paper. Per posar èmfasi en el fet que el 70% del paper que es produeix a l’Estat es recupera, per primera vegada s’ha unit a la fira l’Associació espanyola de recupera­dors de paper i cartró (REPACAR), que imparteix una conferència en el marc de la fira.

Enguany, Maqpaper compta amb la representació de 242 marques, fet que suposa un increment de més del 25% respecte la darrera edició de la fira, l’any 2014. El certamen, que organitza Fira d’Igualada amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, és bianual, i després de nou edicions ja s’ha conver­tit en una cita ineludible del sector i un espai idoni per crear sinèrgies i establir contactes amb clients i proveïdors.

Maqpaper i Energètica

Maqpaper és una fira internacional del sector paperer que, des de l’any 1.999 se celebra bianual­ment a Igualada, organitzada per Fira d’Igualada amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia, i el suport tècnic de l’Associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (ASPAPEL), l’Associació espanyola de recuperadors de paper i cartró (REPACAR), l’Asso­ciació Clúster del Paper d’Euskadi i les empreses Ferpal i Porteca Paper. La fira del paper es fa coincidir amb la Fira-Congrés Energètica, que enguany està centrada en l’autoconsum i l’estalvi energètic.