• Automercat
  • Tastanoia
  • Mercat d'antiguitats
  • Fira de Reis
  • Bstim
  • FirAnoia
  • Aerosport
  • Nuvis Fest
  • Maqpaper
  • Energètica

Maqpaper, única fira del sector a Espanya, tanca amb èxit la 8a edició

3.04.2014

Maqpaper, la única fira internacional de subministradors per a la indústria de la cel·lulosa, paper i cartró ondulat que se celebra a l’estat espanyol ha tancat portes aquest dijous al vespre després de dos dies de fira, amb uns expositors de diversos països Europeus satisfets de les sessions de treball i els contactes empresarials fets a Igualada (Anoia).

Malgrat trobar-nos en un moment econòmicament dur,on les inversions són poques, les empreses del sector paperer que s’han aplegat en aquesta 8a edició de Maqpaper ho han fet amb la il·lusió per un sector que es manté a primera línia, innovant i apostant per nous productes i sistemes, i han valorat molt positivament aquesta fira com a punt de trobada i lloc per conèixer el moment que viu el sector.

Expositors i empreses d’un pes important a nivell europeu van acudir aquests dos dies a la capital anoienca per posar en comú i presentar novetats i productes especialitzats en aquesta branca de la indústria paperera, un sector que compta amb 82 plantes industrials (11 fàbriques de cel·lulosa i 71 fàbriques de paper), genera 17.150 llocs de treball directes i més de 85.000 indirectes i el 2012 va facturar 4.317 milions d’euros.

Els expositors del ram paperer s’acomiadaven d’aquesta edició, que va mantenir nombre d’expositors i un programa molt complet i interessant de conferències, agraint la organització i assegurant “ens veiem d’aquí dos anys”.

Dues fires, un escenari

Paral·lelament a Maqpaper, va tenir lloc els mateixos dies compartint espai i part dels expositors Ecoenergètica, fira-congrés sobre l’estalvi i l’eficiència energètica.

Malgrat que el context energètic no és favorable, amb uns costos energètics creixents i cada vegada més condicionants en la supervivència i productivitat de les empreses, ponents i assistents a Ecoenergètica van coincidir a considerar necessari “replantejar el concepte de l’energia i apostar per noves tecnologies i noves possibilitats d’eficiència energètica”, com assegurava en la conferència inaugural el president del Grup de Gestors Energètics, J. Enrique Vàzquez qui afirmava també que “ens estem jugant el nostre futur industrial en un entorn energètic molt, molt hostil”.

També des de l’administració, Maite Masià, directora de l’Institut Català de l’Energia admetia que si bé la reforma energètica de l’estat espanyol no afavoreix a les indústries, i sense oblidar que l’estructura de costos energètics és cara, complexa i canviant, “l’empresari ha de considerar l’energia com un factor essencial dels costos i donar-li la mateixa dimensió que dóna a qualsevol matèria prima estratègica en el seu negoci”.

Fira d’Igualada, entitat organitzadora de tots dos certàmens, es mostra molt satisfeta dels resultats obtinguts i ja està pensant en properes edicions.


singular.php ::::::::::::