• Mercat d'antiguitats
  • Automercat
  • Tastanoia
  • Fira de Reis
  • Maqpaper
  • Bstim
  • Aerosport
  • FirAnoia
  • Energètica

Maqpaper reunirà a Igualada les principals marques papereres el dies 6 i 7 d’abril

  • La remuntada del sector paperer fa créixer el nombre d’expositors de la fira Maqpaper, única a l’Estat
  • Es calcula que hi seran representades més de 160 marques referents del sector

La prova que el sector paperer s’ha recuperat de la crisi i es troba en plena remuntada és l’increment de sol·licituds que rep aquestes setmanes Fira d’Igualada per part d’empreses del sector que volen ser presents com a expositors a Maqpaper, l’única fira estatal dedicada al paper que reunirà els dies 6 i 7 d’abril a Igualada un gran nombre de subministradors per a la indústria de la cel·lulosa, el paper i el cartró ondulat d’arreu de l’Estat.
De moment ja hi ha més d’un centenar de marques, fet que suposa un increment del 25% respecte la darrera edició de la fira, l’any 2014, i es calcula que la xifra augmentarà fins a superar les cent-seixanta marques, principalment empreses de maquinària, accessoris, vestidures, productes químics, tintes, tallers, enginyeria i medi ambient. El certamen, que organitza Fira d’Igualada amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, és bianual, i després de nou edicions ja s’ha convertit en una cita ineludible del sector i un espai idoni per crear sinèrgies i establir contactes amb clients i proveïdors. Entre els expositors confirmats s’hi troben les principals marques papereres com ara Voith Paper, Metso, Ferpal, Andritz, Basalan, Nalco espanyola, Celpap, Valmet, Porteca Paper o Bellmer, i entre els visitants es comptarà amb l’assistència de responsables de producció, qualitat i laboratori de les principals indústries del sector.
L’edició de 2016 comptarà, com és habitual, amb un espai dedicat a tallers i conferències sobre les darreres novetats sectorials, i es farà un balanç de l’estat del sector i de les noves tendències en el consum del paper posant l’èmfasi en el reciclatge, ja que el 70% del paper que es produeix a l’Estat actualment es recupera.
Coincidint amb Maqpaper, Fira d’Igualada organitza també la Fira-Congrés Energètica sobre l’eficiència energètica, una temàtica cabdal per al sector paperer i la indústria en general, que cada vegada inverteix més esforços en l’estalvi energètic. Ambdues fires compartiran recinte firal, permetent així que empreses i professionals comparteixin coneixement, estableixin aliances professionals i vincles comercials.
Un sector en remuntada
Segons les dades difoses per l’Associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (ASPAPEL) la producció de paper a l’Estat espanyol s’ha recuperat de la crisi i es troba en fase de creixement; a l’espera de tancar les dades de 2015 es calcula que el consum de paper a l’Estat haurà incrementat aquest darrer any més d’un 6%. Des de la indústria paperera es reivindiquen com un sector vital per a la reindustrialització i com un motor de creació de llocs de treball. Des de les plantacions per a paper, passant per la fabricació de cel·lulosa i paper i la seva transformació en una enorme varietat de productes paperers (caixes, bosses, llibres, diaris, revistes …), fins a la recollida i tractament per al reciclatge final en una fàbrica paperera, la cadena del paper suposa el 3% del PIB espanyol. Catalunya concentra una part molt important del sector paperer de l’Estat, que és el sisè país productor de paper de la Unió europea darrere d’Alemanya, Suècia, Finlàndia, Itàlia i França.
Maqpaper
Maqpaper és una fira internacional del sector paperer que, des de l’any 1.999 se celebra bianualment a Igualada, organitzada per Fira d’Igualada amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia, i el suport tècnic de l’Associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (ASPAPEL), l’Associació espanyola de recuperadors de paper i cartró (REPACAR), l’Associació Clúster del Paper d’Euskadi i les empreses Ferpal i Porteca Paper. La propera edició serà els dies 6 i 7 d’abril de 2016 al recinte firal de cal Carner d’Igualada, i reunirà més de 160 marques de la indústria paperera. Es tracta de l’única fira del sector del paper de l’Estat espanyol.