• Automercat
  • FirAnoia
  • Aerosport
  • Mercat d'antiguitats
  • Nuvis Fest
  • Fira de Reis
  • Bstim
  • Maqpaper
  • Energètica

FIRANOIA, un cap de setmana ple d’activitat comercial, cultural i lúdica

  • Una àmplia programació d’activitats gratuïtes per a totes les edats omple tres dies de celebració frenètica al centre de la ciutat

Arriba aquest cap de setmana FirAnoia, la fira multisectorial de la comarca, que des de fa quatre anys se celebra al centre de la ciutat d’Igualada. Així, aquest divendres 27, dissabte 28 i diumenge 29 el Passeig Verdaguer acollirà la mostra de comerços, entitats, artesans i antiguitats, la plaça Cal Font els concessionaris amb les novetats en automoció, el carrer Òdena cantonada amb la rambla la Mostra de Formatgers Artesans de Catalunya, balls, assaig a la fresca dels moixiganguers i el campionat d’escacs, el Parc de l’Estació Vella l’espai Esport i Natura, la plaça del Pilar el Campionat de futbolí, la plaça de l’Ajuntament el minigolf, el carrer nou de Cal Font una pista de tennis, la Rambla General Vives l’espai per a gossos Rivalcan i la Rambla Sant Isidre la mostra gastronòmica TastAnoia. Tot el centre de la ciutat bullirà des de divendres a les sis de la tarda fins diumenge a les nou del vespre. En total, 124 comerços, 43 artesans, 8 entitats, 15 cellers, 12 restaurants, 11 formatgers i un centenar d’antiquaris.

TastAnoia, degustacions i activitats gastronòmiques

TastAnoia, la mostra gastronòmica de FirAnoia, pren pes en aquesta cinquena edició i omple la Rambla de Sant Isidre de vins, tapes i activitats gastronòmiques per a totes les edats durant els tres dies de FirAnoia. A l’oferta de productes alimentaris i de beure, que el visitant podrà degustar amb tiquets a partir d’un euro, se li suma aquest any com a novetat una programació de qualitat amb 7 activitats gastronòmiques per a totes les edats. Així, divendres a les Golfes del Teatre Aurora el periodista Marcel Gorgori oferirà l’activitat “La música del vi”, una oportunitat de tastar 4 vins acompanyats de peces d’òpera. Dissabte a les 12 del migdia a la Terrasseta del TastAnoia, a la rambla Sant Isidre, hi haurà el Primer Concurs de Tast per parelles amateur, També dissabte però a dos quarts de vuit del vespre hi haurà un tast de vins a càrrec del celler Juvé Camps. I durant tot el cap de setmana, a la terrasseta del TastAnoia hi haurà tallers de cuina per a nens, tastabirres i altres activitats. Pot consultar-se tota la programació, amb horaris, llocs i informació per a les inscripcions a www.firaigualada.org/tastanoia.

La mostra TastAnoia estarà ubicada al centre d’Igualada, a la Rambla Sant Isidre, on el visitant trobarà un gran taulell on poder triar entre 30 vins de la comarca i les parades dels restaurants amb les seves tapes i la dels artesans amb els seus productes casolans. Enguany també, com a novetat, l’espai s’amplia amb una terrasseta agradable on es desenvoluparan algunes de les activitats. L’horari d’obertura serà divendres de vuit del vespre a onze de la nit, dissabte de les dotze a les tres del migdia i de sis de la tarda a onze del vespre i diumenge de les dotze a les tres del migdia i de sis a nou del vespre.

Mostra de Formatges Artesans

Al final del carrer Òdena, cantonada amb la Rambla, dissabte i diumenge hi haurà una mostra de formatges a càrrec de l’Associació de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà ACREFA. El visitant podrà degustar i adquirir formatges entre una gran varietat. També s’organitzaran tallers relacionats amb el món del formatge.

La Plaça Cal Font plena de novetats en automoció

La plaça de Cal Font tornarà a omplir-se de cotxes, els concessionaris de la comarca oferiran els seus millors models. A banda, el sorteig de 6.000 euros entre els compradors, un gran reclam per a totes les persones que estan pensant a canviar de cotxe, ja que les probabilitats que toqui són molt altes.

Espai Esport i Natura, activitats per als més petits

Al Parc de l’Estació Vella i durant tot el cap de setmana hi haurà un espai habilitat per als més petits amb activitats relacionades amb l’esport i la natura, així com un circuit tancat de ponis perquè els més menuts puguin gaudir.

Exhibició d’habilitat motoserra

Durant tot el cap de setmana l’estand de l’Ajuntament de Castellolí oferirà exhibicions d’habilitat amb motoserra, dos experts del municipi faran espectaculars escultures amb troncs.

2a Caminada Popular FirAnoia

Per segona vegada s’organitza una caminada familiar per recórrer en família l’anella verda sud d’Igualada que tindrà lloc el dissabte a les 10 del matí. Les persones participants que arribin a la meta seran obsequiades amb un tiquet per consumir al TastAnoia. Les inscripcions poden fer-se en el punt de sortida, al Parc de l’Estació Vella.

Espai de gossos Rivalcan

Exhibicions, concursos, demostracions, tallers i el certamen de ciutadà caní exemplar. L’espai estarà ubicat a la Rambla General Vives i tothom que porti el seu gos hi podrà participar. Anirà a càrrec de l’escola canina Club d’Agility Rivalcan.

2n Campionat d’Escacs Comarcal

Per segon any consecutiu, el Club d’Escacs d’Igualada, reunirà diumenge a les deu del matí a la rambla Sant Isidre a aficionats d’aquest joc de taula d’arreu de la comarca.

Minigolf a la plaça

Nou forats de mini golf perquè petits i grans facin un tastet d’aquest esport, I un inflable amb xarxa per practicar el swing, el cop de sortida de cada forat d’un circuit de golf. L’activitat tindrà un cost d’un euro solidari que anirà destinat al banc de queviures d’Igualada. Hi col•labora Anoia Golf Club.

Exhibició de vehicles elèctrics

Durant els tres dies, el carrer nou de la plaça Cal Font acollirà una exposició de vehicles elèctrics per conèixer les avantatges de la mobilitat sostenible. En el mateix espai, dissabte de les 16:30 a les 20:30, el visitant podrà fer-se un granissat de llimona mentre pedala una bicicleta que genera electricitat. Ho organitza el Departament del Medi Ambient, Energia i Sostenibiitat de l’Ajuntament d’Igualada.

Sense perdre les activitats de sempre

I totes aquestes activitats se sumen a les de sempre que continuen tenint presència en el programa de FirAnoia. Així també es pot trobar a la programació l’arribada de les parelletes d’hereus i pubilles, Assaig a la fresca dels moixiganguers, exhibició de ball de country, la fira d’entitats, la fira d’artesans… i coincidint amb l’últim diumenge de mes, la fira d’Antiguitats que ocuparà el final del passeig a tocar amb l’estació d’autobusos.

Concursos i sortejos que criden a la participació

Amb l’objectiu de fer una fira per a tothom i amb la voluntat que el ciutadà participi directament de l’esdeveniment, s’han tornat a convocar el concurs de fotografia d’instagram i el concurs de la targeta amagada. Les bases de les dues convocatòries poden trobar-se a la web de la fira.


singular.php ::::::::::::