• Històrics
  • Històrics
  • Tastanoia
  • Bstim
  • Aerosport 
  • Maqpaper

El certamen aeronàutic Aerosport queda suspès a causa del Covid-19

Les dones a l’aviació, protagonistes de la propera edició d’Aerosport

 

  • El certamen se celebrarà  a l’Aeròdrom Igualada-Òdena

 

La 28a edició del certamen d’aeronàutica general i esportiva Aerosport ja té dates i temàtica:  tindrà com a protagonistes les dones a l’aviació. L’entitat organitzadora, Fira d’Igualada, ha fet aquest anunci coincidint amb els actes de commemoració del 8 de març i després de mesos de treballar-hi amb l’objectiu de fer visible la gran aportació que han fet les dones a l’aviació des dels seus inicis.

És per això que l’edició d’enguany, que tindrà lloc a l’Aeròdrom Igualada-Òdena, comptarà amb la participació de la pilot francesa d’acrobàcies Melanie Astles, la primera dona que va competir al Campionat Mundial del Red Bull Air Race. També seran presents al certamen l’alemanya Elisabeth Heilmeyer, una pilot especialitzada en vol sense motor i fundadora de l’Associació “Sillas Voladoras” que promou el vol adaptat per persones amb discapacitat, així com altres dones pilots d’aviació comercial i enginyeres aeronàutiques.

Des de Fira d’Igualada també han anunciat que, gràcies a l’èxit de l’any passat, tornaran els dos festivals aeris. Es gaudirà de les espectaculars acrobàcies de pilots com  la Melanie Astles, l’Àlex Balcells i el Castor Fantoba. També hi haurà  la mostra d’aeronaus que es dediquen a salvar vides en condicions extremes, com ara els helicòpters del cos de Mossos d’Esquadra, del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), de Salvament Marítim i els AirTractors del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. Repetirà la zona d’iniciació de drons, les activitats lúdiques infantils, les conferències tècniques i es farà una gran promoció de batejos de vol a fi que els visitants puguin experimentar “volar”en algunes  de les aeronaus de les empreses expositores

 

Aerosport

Aerosport és el certamen d’aeronàutica general i esportiva més important de l’Estat, i l’organitza Fira d’Igualada, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament d’Òdena, Aeroports de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya. Amb 28 edicions ja s’ha convertit en un veritable punt de trobada del món aeronàutic d’arreu de l’Estat on hi participaran  més de 200 aparells de vol.