• Mercat d'antiguitats
  • Automercat
  • FirAnoia
  • Tastanoia
  • Bstim
  • Fira de Reis
  • Aerosport
  • Maqpaper

Procediments leig

PROCEDIMENTS DE TRÀNSIT AERI PER AEROSPORT 2020 IGUALADA – 9 i 10 de maig

 

Benvinguts a Aerosport,  la gran fira anual de l’aviació general i esportiva. Amb l’objectiu d’acollir als pilots visitants amb ordre i seguritat, hem establert unes senzilles normes de tràfic durant la fira. Recorda : per tal de que tots puguem gaudir i garantir la continuïtat d’Aerosport, es necessari que la seguretat sigui la primera prioritat. Demanem a tots els pilots que llegeixin i segueixin aquests procediments.

Informació general


‣          Coordenades del camp: 41º 35’ 18” N / 001º 39’ 07” E

‣          Pista: 16 / 34

‣          Elevació: 330 m (1083 ft)

‣          Freqüència​ ràdio: ​123,175​ MHz

‣          Es obligatori portar radio aeronàutica per a totes les aeronaus en tot moment   durant Aerosport 2020.

‣          El camp es no controlat. Està prevista la participació d’un servei voluntari d’informació de trànsit amb distintiu ràdio ‘Igualada’.

‣          El pilot al comandament de cada aeronau té la responsabilitat de mantenir separació amb el  terreny  i  amb  altres  aeronaus.  Les  informacions  transmeses  per  ‘Igualada’  no eximeixen  al  pilot  d’aquesta  responsabilitat.  S’aconsella  ​augmentar  al  màxim  la vigilància exterior​.

‣          Es  preveu  la  presència  de  tot  tipus  d’aeronaus  lleugeres:  trikes,  velers,  paramotors, ultralleugers de 2 i 3 eixos, helicòpters, aviació general, etc. El trànsit pot ser intens en determinats moments.

‣          Aeronaus  més  lentes  com  trikes  paramotors  i  altres  situacions  especials    podran  fer circuit curt.

‣          Possible activitat de planadors en les proximitats de camp i especialment a l’Est.

‣          Sempre que sigui possible s’ha d’​evitar sobrevolar zones residencials​.

‣          Aeronaus  amb  pla  de  vol  han  de  trucar  al  93  298  37  98  (ARO     Barcelona)  per presentar-lo o cancel·lar-lo.

 

ARRIBADES:

‣          Els tràfics en arribada a l’Aerosport hauran d’escoltar en freqüència 123,175 M  Hz des d’almenys 10 quilòmetres abans del camp, per escoltar dades com a   pista en ús, densitat de trànsit, etc

‣          Notificar matrícula, tipus d’aeronau i posició sobre els següents punts de  notificació:

–           Aeronaus procedents del ​N: PARC EÒLIC RUBIÓ (dist. 8,5 km; marcació des   de  LEIG  340º).  Precaució:  no  sobrevolar  aerogeneradors  per  sota  de  1150  m (3800 ft) AMSL

‣          Dissabte 9 de maig a les 18:00LT i diumenge 10 a les 12:00LT es celebrarà un    festival aeri  autoritzat  per AESA i anunciat mitjançant NOTAM. Per seguretat, no s’admetran altres moviments d’aeronaus durant el festival.

 

–           Aeronaus procedents del ​E: TÚNEL DE EL BRUC (dist. 7 km; marcació des de LEIG 152º). Precaució: possible activitat de planejadors en las proximitats

–           Aeronaus  procedents  del  ​S:  CAPELLADES  (dist.  7,5  km;  marcació  des  de   LEIG 153º)

–           Aeronaus procedents del ​W: JORBA​ (dist. 9 km; marcació des de LEIG 280ª)

integrar-se en el circuit seguint al precedent i ajustant velocitat i trajectòria segons sigui necessari.

‣          Es faran servir els circuits de trànsit de banda i banda de la pista, però per a planadors únicament l’Est (dreta pista 34, esquerra pista 16).

‣          El temps d’ocupació de pista s’ha de reduir al mínim possible. Després de l’aterratge i un cop a velocitat prou lenta, deixar pista d’asfalt lliure.

‣          Seguir  instruccions  del  personal  d’assistència  en  terra  per  estacionar.  No estacionar en la zona de rodatge ni en llocs reservats a expositors.

 

SORTIDES​:

Aeronaus  en  sortida:  al  començar  rodatge,  notificar  ​intencions  de  vol  i  direcció inicial​, i, per a vols locals, durada estimada. Exemples:

–           “EC-ABC,  solicito  rodaje  para  vuelo  con  destino  Zaragoza  saliendo  por    el noroeste”

–           “EC-ABC, solicito rodaje para vuelo de tomas y despegues de 30 minutos”

–           “EC-ABC, solicito rodaje para vuelo con destino Sabadell saliendo por el este”

–           “EC-ABC, solicito rodaje para vuelo local a Montserrat de una hora”

–           “EC-ABC,  solicito  rodaje  para  una  toma  y  despegue  y  posterior  salida      con destino Valencia”

‣          El temps d’ocupació de la pista s’ha de reduir al mínim possible.

‣          No virar inmediatament desprès de l’enlairament​. El tram de vent en cara ha de            mesurar  al  menys  1  quilómetre  per  seguretat  i  per  no  tallar  la trajectòria  de  tràfics incorporant-se al circuit.

Durant Aerosport 2020 no están autoritzades les exhibicions de vol ni   acrobàcies excepte per a les aeronaus expressament autoritzades per l’AESA.

Procediments CAT – pdf