• Mercat d'antiguitats
  • Automercat
  • FirAnoia
  • Tastanoia
  • Bstim
  • Fira de Reis
  • Aerosport
  • Maqpaper

Presentació

Aerosport neix l’any 1993 de la mà de Fira d’Igualada i de l’Aeroclub Igualada-Òdena, entitat amb una llarga experiència aeronàutica i amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i de l’Ajuntament d’Òdena. Des de l’any 1999, aerosport compta també, amb el recolzament organitzatiu i la col·laboració de la Federació Aèria Catalana.

Les dues primeres edicions foren l’origen de l’actual Aerosport, que en la tercera edició, el juliol del 1995, es consolidà com l’únic certamen estatal dedicat al món de l’aeronàutica general i esportiva.

Aerosport és un certamen obert al públic, que fomenta els contactes entre professionals i aficionats de l’aeronàutica i dóna a conèixer, als no iniciats, un món de nous esports d’aventura. Està, doncs, dirigit a totes aquelles persones i entitats, vinculades o no al món de l’aeronàutica i, també, als serveis auxiliars que aquesta genera: clubs, empreses de material especialitzat, agències de vols turístics, publicacions, etc.

Durant tot un cap de setmana, Aerosport reuneix totes les modalitats de l’aeronàutica general i esportiva, amb l’atractiu afegit que el públic assistent pot participar activament en els diversos actes programats.

Aerosport és, també, un punt de referència inequívoc d’un sector industrial creixent i és, alhora, una eina per potenciar indústries alternatives, que dóna peu a la creació d’entitats relacionades amb el món de l’esport aeri.

Aerosport se celebra durant un cap de setmana del mes de maig, ja que les condicions climatològiques d’aquesta època de l’any afavoreixen la pràctica d’aquests esports d’aventura i donen una major seguretat per a la consecució de les activitats programades.

Aquest any 2020, Aerosport celebra la seva 28a edició novament amb dos festivals aeris ( dissabte i diumenge) amb pilots d’acrobàcia com el  campió d’espanya i 2ºde la Freestyle  2019   Cástor Fantoba, el local Àlex Balcells 3r classificat al Campionat d’Espanya i 3r de la Freestyle  2019,    els avions històrics de la fundació PAC, entre altres….