• Automercat
  • Tastanoia
  • Mercat d'antiguitats
  • Fira de Reis
  • Bstim
  • FirAnoia
  • Aerosport
  • Nuvis Fest
  • Maqpaper
  • Energètica

L’Aerosport 2014 compleix expectatives

25.05.2014

Cap de setmana molt intens a l’Aerosport 2014, amb 425 enlairaments i aterratges d’aparells de totes mides i models, més de 200 pilots que han vingut volant d’arreu i més de 6.000 visitants que han convertit, un any més, el certamen en dos dies de negoci, festa i espectacle aeronàutic.

A mitja tarda d’aquest diumenge l’aeròdrom Igualada-Òdena s’anava buidant d’avionetes, trikes, velers, remolcs i carpes després de dos dies de molta feina i molt moviment, no només aeri sinó dels centenars de visitants que han fet que l’ambient fos festiu malgrat el temps, un cel enteranyinat que oferia un paisatge excepcional amb les aeronaus que hi volaven.

Aerosport en xifres

La torre de control ha registrat en aquests dos dies 425 moviments aeris, la coordinació complexa d’uns 30 moviments cada hora que ha anat a càrrec dels professionals del Centre de Control Aeri.

Paral·lelament hi ha hagut 170 aparells que virtualment i a través de simuladors i una pròpia torre de control virtual, han fet el seu vol i aterratge fins a l’aeròdrom Igualada-Òdena.

Aerosport 2014

Aerosport 2014 ha superat el nombre de visitants de l’any anterior, passant enguany la xifra dels 6.000 visitants, una dada més que satisfactòria tenint en compte que el temps no ha acompanyat.

Els més de 200 pilots que s’han  encarat al temps i han vingut volant fins a Aerosport és un altre punt positiu d’aquesta edició, procedents de diverses províncies de l’estat espanyol com Albacete, Huesca, Toledo, també de la Catalunya central, la Costa Brava i Mallorca i els de més lluny, de més amunt de Berlín.

Aerosport, representatiu pel sector aeronàutic

Malgrat que el sector aeronàutic està passant per moments molt delicats, en què les dificultats normatives, de permisos i possibilitats de vol limiten el sector i un esdeveniment com Aerosport, les principals marques del sector a nivell europeu han estat presents aquest cap de setmana amb expositors que han vingut de la península, de França i del Regne Unit.

Els expositors valoraven molt positivament aquesta edició, satisfets pels contactes i converses de negoci i molts d’ells han agraït a Fira d’Igualada que hagi lluitat per organitzar Aerosport un any més. Ja n’esperen la propera edició. Tenen molt clar que Aerosport és i ha de seguir sent una cita ineludible per tot el sector, ja que és l’únic esdeveniment d’aquestes característiques a Catalunya i tot l’estat espanyol.

Aerosport 2014-4

El dissabte al vespre es va fer un acte de reconeixement a l’expositor amb més antiguitat al certamen, el pilot vingut de més lluny, l’aeroclub amb participació més nombrosa, Vol Rasant, a l’empresa de Madrid Aviasport, que no ha faltat a cap edició d’Aerosport i a la llibreria aeronàutica, l’Aeroteca. Se’ls va obsequiar  amb productes cedits per empreses de la comarca com el Campus del motor, Bohigas, o Agroigualada, entre altres.

 

Moviment i espectacle

L’important nombre d’aeronaus que s’han enlairat i aterrat en només dos dies ha estat de per sí un bonic espectacle aeri, arrodonit per una demostració de potència d’un impressionant Yak52 i les demostracions que ha fet l’AirTractor dels Bombers de Catalunya. Ha mancat l’aparell de l’Air RaceF1 per culpa de la meteorologia que no l’ha deixat sortir de Lleida Alguaire.

La cirereta del pastís

Aerosport 2014Aerosport 2014 ha comptat amb un fi de festa molt emotiu, l’aparició sorpresa del Comandante, paracaigudista d’origen cubà, que amb el seu puro i barret característics ha vingut sense avisar per fer un salt en homenatge al seu company desaparegut, Álvaro Bultó amb el qual a Aerosport 2013 va protagonitzar un salt excepcional.  S’ha dirigit als assistents volent recordar  a Bultó,  parlant-los amb el cor a la mà de la importància de viure cada dia amb passió per allò que un vol fer i de la constància per aconseguir-ho.

 

Des de Fira d’Igualada es vol agrair especialment el suport econòmic i logístic dels ajuntaments d’Igualada i Òdena, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. També a tots els expositors que un any més han acudit a Aerosport, els pilots i els visitants, i a totes aquelles persones que des de l’anonimat han treballat de forma desinteressada per fer possible aquesta edició.

Aerosport 2014 cumple expectativas

Fin de semana muy intenso en Aerosport 2014, con 425 despegues y aterrizajes de aparatos de todos los tamaños y modelos , más de 200 pilotos que han venido volando de todas partes y más de 6.000 visitantes que han convertido el certamen, un año más, en dos días de negocio , fiesta y espectáculo aeronáutico .

A media tarde de este domingo el aeródromo Igualada -Òdena quedaba vacío de avionetas , trikes , veleros , remolques y carpas después de dos días de mucho trabajo y mucho movimiento , no sólo aéreo sinó de los cientos de visitantes que han hecho que el ambiente fuera festivo a pesar del tiempo , un cielo gris plomo que ofrecía un paisaje excepcional con las aeronaves que volaban .

Aerosport en cifras

La torre de control ha registrado en estos dos días 425 movimientos aéreos , la coordinación compleja de unos 30 movimientos cada hora que ha ido a cargo de los profesionales del Centro de Control Aéreo .

Además de 170 aparatos que virtualmente y a través de simuladores y una propia torre de control virtual , han hecho su vuelo y aterrizaje hasta el aeródromo Igualada- Òdena .

Aerosport 2014 ha superado el número de visitantes del año anterior, pasando este año la cifra de los 6.000 visitantes, un dato más que satisfactoria teniendo en cuenta que el tiempo no ha acompañado .

Los más de 200 pilotos que han venido volando hasta Aerosport es otro elemento positivo de esta edición , procedentes de diversas provincias de España como Albacete , Huesca , Toledo, también de la Catalunya central , la Costa Brava y Mallorca y los de más lejos , de más allá de Berlín .

Aerosport , representativo para el sector aeronáutico

Pese a que el sector aeronáutico está pasando por momentos muy delicados , en los que las dificultades normativas , de permisos y posibilidades de vuelo limitan el sector y un evento como Aerosport , las principales marcas del sector a nivel europeo han estado presentes este fin de semana con expositores que han venido de la península, de Francia y del Reino Unido .

Los expositores valoraban muy positivamente esta edición , satisfechos por los contactos y conversaciones de negocios y muchos de ellos han agradecido a Fira d’Igualada que haya luchado por organizar Aerosport un año más . Ya esperan la próxima edición . Tienen muy claro que Aerosport es y debe seguir siendo una cita ineludible para todo el sector , ya que es el único evento de estas características en toda España .

El sábado por la tarde se hizo un acto de reconocimiento al expositor con más antigüedad en el certamen, el piloto venido de más lejos, el aeroclub con participación más numerosa , Vol Rasant , a la empresa de Madrid Aviasport , que no ha faltado a ninguna edición de Aerosport y a la librería aeronáutica , la Aeroteca . Se les obsequió con productos cedidos por empresas de la comarca como el Campus del motor , Bohigas , o Agroigualada , entre otros .

Movimiento y espectáculo

El importante número de aeronaves que han despegado y aterrizado en sólo dos días ha sido de por sí un bonito espectáculo aéreo, además de una demostración de potencia de un impresionante Yak52 y las demostraciones que ha hecho el airtractor los Bomberos de Catalunya. Ha faltado el avión de la Air RaceF1 por culpa de la meteorología que no le ha permitidoo salir de Lleida Alguaire .

La guinda del pastel

Aerosport 2014 ha contado con un fin de fiesta muy emotivo , la aparición sorpresa del Comandante , paracaidista de origen cubano , que con su puro y sombrero característicos ha llegado sin avisar para saltar en homenaje a su compañero desaparecido, Álvaro Bultó con el que en Aerosport 2013 protagonizó un salto excepcional . Se ha dirigido a los asistentes queriendo recordar a Bultó , hablándoles con el corazón en la mano de la importáncia de vivir cada día con pasión por lo que uno quiere hacer y de la constancia para lograrlo.

 

Desde Fira d’Igualada se quiere agradecer especialmente el apoyo económico y logístico de los ayuntamientos de Igualada y Òdena , la Generalitat de Catalunya y la Diputació de Barcelona . También a todos los expositores que un año más han acudido a Aerosport , los pilotos y los visitantes , y a todas aquellas personas que desde el anonimato han trabajado de forma desinteresada para hacer posible esta edición .


singular.php ::::::::::::