• Automercat
 • Tastanoia
 • Mercat d'antiguitats
 • Fira de Reis
 • Bstim
 • FirAnoia
 • Aerosport
 • Nuvis Fest
 • Maqpaper
 • Energètica

Els amants del cel visiten Aerosport 2016

 • El públic acull amb gran interès les demostracions dels drons
 • Es comptabilitzen al voltant uns 500 moviments entre aterratges i enlairaments durant tot el cap de setmana.

La XXIV edició del certamen d’aeronàutica general i esportiva Aerosport ha complert un any més les expectatives d’expositors, pilots i visitants. Al voltant de 200 pilots i milers d’amants del cel s’han apropat durant aquest cap de setmana a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena per veure centenars d’avionetes –provinents de diferents punts de Catalunya, Espanya i, fins i tot de França i Portugal– que hi han arribat, generant un tràfic aeri intens amb uns 500 moviments i, per tant, un espectacle constant d’aterratges i enlairaments que ha fet les delícies dels assistents. Tot i així, la climatologia desfavorable, sobretot a diversos punts de la península no van permetre que algunes naus arribessin a l’aeròdrom i disminuís la visita del nombre de pilots que s’havien acreditat.

L’important nombre d’aeronaus que s’han enlairat i aterrat en només dos dies ha estat l’espectacle aeri que cada any espera el visitant, que ha quedat bocabadat sobretot per les demostracions de potència d’un impressionant Yak52, les passejades de tres biplans, rèpliques de naus de la II Guerra Mundial i les demostracions dels AirTractor dels Bombers de Catalunya.

L’atenció estava posada al cel però també arran de terra, on un total de 40 expositors mostraven al sector les darreres novetats tant en aeronaus com en accessoris. D’altra banda, els estands de drons i les seves demostracions acaparaven la majoria de les mirades d’un públic curiós per saber-ne més sobre aquesta modalitat. Així, van poder conèixer aspectes innovadors com els recents paracaigudes integrats en drons per a evitar catàstrofes en situacions de descontrol d’aquests aparells.

Joan Domènech, president de Fira d’Igualada, mostrava la seva satisfacció i destacava en el seu discurs d’inauguració la diferència d’Aerosport respecte altres certàmens, ja que “és una fira molt propera, on el visitant pot tocar les naus, parlar amb els pilots, fer un bateig de vol, pujar en un simulador de vol… en definitiva, viure l’aeronàutica en primera persona”. Per la seva banda, Marc Castells, alcalde d’Igualada recordava que “no tenim mar, però tenim un cel que sabem aprofitar” i Francisco Guisado, alcalde d’Òdena i president del Consorci de l’Aeròdrom feia una crida a la col·laboració per part de la Generalitat per avançar en el projecte de l’Aeròdrom”. Finalment, el secretari general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Padrosa, convidat per l’organització per a inaugurar el certamen es va comprometre a col·laborar per endreçar la infraestructura.

 

Meteorologia desfavorable

La pluja de primera hora del dissabte i el mal temps a diferents punts de la península va fer que molts pilots anul·lessin el seu vol a l’aeròdrom, alguns però, van optar pel transport en cotxe i van fer la visita per carretera. Tot i així, les previsions de pilots assistents no es van complir.

 

Més que una fira

Aerosport és més que una trobada del sector, és un espai de relacions i amb una gran programació d’activitats per a experts i no experts. Per una banda, els afeccionats han tingut la possibilitat d’assistir a conferències tècniques, un espai de formació per a compartir i millorar els seus coneixements. D’altra banda, han disposat d’un estand per a difondre la seva activitat i de l’espai aeri per a fer demostracions de vol al públic.

Però la programació d’Aeroport també està pensada per al públic no expert a qui se li ha ofert un espectacle d’aterraments i enlairements els dos dies del certamen. I els més atrevits, han tingut l’oportunitat de contractar vols de bateig i poder així experimentar en primera persona què se sent a 800-1.000 metres d’altura, veient la Conca d’Òdena i la muntanya de Montserrat sota els peus.

 

Un territori compromès

Aerosport és una Fira organitzada per Fira d’Igualada amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i l’Ajuntament d’Òdena i el patrocini de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Però a més del compromís de l’administració, Aerosport compta amb la col·laboració de moltes empreses privades del territori que amb les seves petites aportacions contribueixen en l’èxit de l’esdeveniment i la promoció del territori.


singular.php ::::::::::::